Novosti v Airsoftu

Category: Airsoft

Tako kot gre čas dalje, gre tudi tehnologija in tako tudi airsoft. Airsoft se je v Sloveniji pojavil šele pred petimi leti, pa ga pozna že vsak tretji slovenski najstnik. Airsoft je privlačen zaradi svojih realnih replik in realnih bitk ki potekajo vsepovsod po svetu. Zadnje leto pa so se pojavile čisto nove stvari kot so  
Airsoft Red Dot

To je tako imenovan RedDotSight (RDS ki ima na voljo več merkov), poganja ga električna energija. Baterija je vgrajena v zadnji del in ima možnost ponovnega polnjenja. Uporabljajo ga v vojski in policiji

 Airsoft ACOG To pa je ACOGscope oziroma AdvancedCombatOpticalGunsight ali po slovensko napredni optični merek. Na voljo imate več vrst merkov. Največja posebnost pa je da ima 14 kratno povečavo. Uporabljajo ga v vojski in policiji, največ ostrostrelci.
Minomet na puški Velika posebost je pa tudi minometalec ki se ga lahko uporablja ročno ali na strelnem orožju. Strelja pa 40 milimetrske naboje ki so polnjeni z airsoft naboji in ob trku se razpršijo v krogu pet metrov.
Puška Minomet Tu je še en primer minometalca, le da je ima da šest komor za šest granat. Strelja lahko 40  milimetrske naboje.
Strelivo za minomet To je strelivo ki ga uporabljata zgornji dve orožji. Spredaj ima 12 lukenj skozi katere ob trku v spirali izleti 120 airsoft nabojev oziroma BB-jev.
Airsoft AT-4 Največja posebnost in največja privlačnost pa so zagotovo eksplozivne naprave, najbolj znana je ameriška AT-4 ki strelja posebej narejene rakete z 500 airsoft naboji oziroma BB-ji.